Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Ammattitaitoinen Vain Elämää bändi

Ammattitaitoinen Vain Elämää bändi

Vain Elämään bändi koostuu osaavista muusikoista.

Sen lisäksi, että kappaleita esittävät hyvät ja tunnetut laulajat, on myös Vain Elämää bändi rautaista ammattitaitoa. Leri Leskinen toimii bändin kapellimestarina ja soittaa pianoa. Hän nauttii siitä, että saa muokata biisejä uudelleen, mutta se on myös suhteellisen haastavaa. Peter Engberg soittaa bändissä erilaisia kitaroita kuten akustisia sekä sähkökitaraa, mutta myöskään ukulele ei ole tälle virtuoosille mahdoton. Hän nauttii intensiivisestä kokemuksesta, jonka Vain Elämää tarjoaa.

Ketä muita muusikoita Vain Elämää bändi vielä tarjoilee?

Aleksei Ahoniemi soittaa erilaisia puhaltimia, mutta niiden lisäksi myös akustista ja sähkökitaraa sekä mandoliinia. Hän nauttii siitä, että bändi on osaava ja saa hiottua biisit nopeasti hyvin yhteen. Mikko Mäkinen on kosketinsoittaja, mutta nappaa joskus kiinni myös klarinetista tai akustisesta kitarasta. Hän on myös kunnostautunut Tartu mikkiin -ohjelman kapellimestarina. Ako Kiiski on tuttu mies basson varresta ja hän rakastaa kilpavarustelua, joten tarjolla on sähköbasson lisäksi kontrabasso. Mieheltä sujuu myös erinomaisesti taustalaulu.

Viimeisenä vaan ei vähimpänä on lisäksi Risto Niinikoski. Hänen ominta aluettaan bändissä on rummut sekä muut lyömäsoittimet. Kokemus on hänelle ollut mieluinen, vaikka hän on vasta ollut mukana yhden kauden. Hän on myös hankkinut kokemusta monen muun artistin taustalta kuten Johanna Kurkelan, Samuli Edelmannin sekä Hanna Pakarisen. Usein tällainen bändi pysyy suhteellisen kauan samalla kokoonpanolla kuten esimerkiksi Klamydia ja miehistövaihdoksia on suhteellisen vähän.

Millaista on tehdä artistien esitykset?

Vain Elämää -jakso ei todellakaan ole mitään lepoa vaan se on hyvin kiireinen ja intensiivinen periodi sekä bändille että laulajille. Päivät ovat pitkiä ja monesti saattaa tulla niin sanottu uskon puute. Silloin kapellimestarin tehtävä on valaa kaikkiin uskoa siitä, että biisi onnistuu ja esityksestä todellakin tulee huippu. Biisit ovat hyvin erilaisia ja jokaisella artistilla oma vahvuutensa. Se pitää ottaa huomioon, kun biisiä tehdään. Sen on myös oltava erilainen kuin alkuperäinen ja esittävän artistin näköinen.

Avainsanat: