Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Jokaiselle löytyy tekemistä Vaasassa

Jokaiselle löytyy tekemistä Vaasassa

Vaasan silta tarjoaa tekemistä Vaasassa.

Vaasa on hieno ja historiallinen merenrantakaupunki Pohjanmaan maakunnassa. Etenkin kesäisin se pääsee kaikista kauneimpaan loistoonsa meren ansiosta. Ainutlaatuinen saaristo ja kaunis vanha kaupunki historioineen tarjoaa varmasti jokaiselle tekemistä Vaasassa. Päivä kannattaa aloittaakin historiallisella kierroksella kaupungissa museoita, kirkkoa ja vanhoja raunioita ihastellen. Välissä on hyvä käydä syömässä. Vaasassa ei ole varsinaista perinneruokaa, mutta tillimakaronia pidetään osittain semmoisena. Ruokailun jälkeen uinti meressä virkistää.

Tekemistä Vaasassa luonnossa ja kaupungissa

Vaasan merenranta on ainutlaatuinen. Sieltä löytyy Merenkurkun saaristo, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Saaristoon järjestetään veneretkiä, mutta sen voi nähdä myös laivan kannelta. Vaasasta löytyy upeita uimarantoja ja keskusta tarjoaa hyvät shoppailumahdollisuudet. Paikalliset panimot tarjoavat maistuvia juomia ja viihtyisät pubit ovat täynnä tunnelmaa. Rakennukset ja ympäristö ovat täynnä hienoja yksityiskohtia ja arkkitehtuuria. Vaasan rauniopuiston rauniot kertovat kaupungin historiasta ja ovat näyttävä kohde mihin tahansa vuodenaikaan.

Vaasan ylioppilasteatteri, eli Ramppi Ry, on Suomen ainoa virallisesti kaksikielinen ylioppilasteatteri. Se on perustettu vuonna 1991 ja se järjestää vuoden aikana keskimäärin 5-6 ensi-iltaa. Ramppi on harrastajateatteri, joten se tarjoaa myös amatööreille mahdollisuuden osallistua teatteriin. Ammattitaitoa ei siis vaadita, vaan haussa on enemmänkin kiinnostusta omaavia henkilöitä. Aktiivisia uusia opiskelijoita halutaan mukaan tukemaan ja kannustamaan toimintaa.

Yöpyminen Vaasassa

Vaasa tarjoaa hyvät yöunet monipuolisella valikoimalla. Hotelleja löytyy erilaisia. Yksi esille nostettava hotelli on Scandic Waskia, jonka kyljestä löytyy vesipuisto Tropiclandia sisä- ja ulkoaltaineen ja vesiliukumäkineen. Jos hotelli ei nappaa, tarjoaa Kalle’s in mahdollisuuden yöpyä lasi-iglussa merenrannalla. Myös Vaasan mökit ja leirintäalueet tarjoavat mukavia vaihtoehtoja yöpymiselle.

Avainsanat: