Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Klamydia on täyttä tavaraa

Klamydia on täyttä tavaraa

Klamydia lavalla esiintymässä

Klamydia on vaasalainen punk-bändi, joka perustettiin vuonna 1988. Yhtye on soittanut tauotta aina näihin päiviin saakka. Välillä soittajat ovat vaihtuneet, mutta yksi on ja pysyy, ja se on Vesku Jokinen, solisti ja henkilö johon koko bändi henkilöityy. Hän on myös ainoa alkuperäinen jäsen enää matkassa mukana, kaikki muut pestit ovat kokeneet muutoksia ajan saatossa. Hän on myös jokusen vuoden toiminut kitaristina bändissä.

Mistä Klamydia sai nimensä?

Nimen historia on hyvin yksinkertainen ja sopiikin bändin tyyliin. Kursailematonta, rehellistä musiikkia ja asiat sanotaan hyvinkin suoraan. Nimi valittiin sillä perusteella, että se oli kaikista ehdotuksista se huonoin. Levyjä bändille on kertynyt enemmän kuin kahden käden sormilla pystyy laskemaan ja tyyli vaihtelee niissä hyvinkin vahvasta punkista jopa perus suomirockiin.

He ovat seisseet jokaisen levynsä takana, joskin Veskun mielestä esimerkiksi Zulupohjalta-pitkäsoitto on alusta asti niin tylsää suomirockia, että se olisi sopinut vaikka Yö-yhtyeelle. Sanoitukset vaihtelevat vahvasti ja ovatkin toisinaan melko rujoja. Hyvät uutiset ovat, että niillekin on selkeästi löytynyt omat faninsa, jotka nauttivat kun asiat kerrotaan sellaisina kuin ne ovat.

Klamydia ja hyväntekeväisyys

Vaikkei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, on tämä vaasalaispoppoo myös hyvin isänmaallista väkeä ja he tekivätkin aiheesta viiden kappaleen mini-cd: Suomi on sun. Sen tuotto lahjoitettiin kokonaisuudessaan sotainvalidien veljesliitolle. Kappaleena itse Suomi on sun, on jopa hyvin koskettava ja muitakin syvällisempiä biisejä on bändiltä kuultu. Esimerkiksi Vain elämää sarjastakin tuttu Pyyntö.

Avainsanat: