Siirry suoraan sisältöön
Home » Blogi » Natalia Kilpeläinen menestyksekäs pituushyppääjä

Natalia Kilpeläinen menestyksekäs pituushyppääjä

Natalia Kilpeläinen on menestynyt pituushyppääjänä.

Natalia Rudolfovna Bäck, entinen Natalia Kilpeläinen, on Suomen menestyneimpiä urheilijoita lajeissaan pituushypyssä ja kolmiloikassa. Ensimmäisen SM-mitalinsa hän voitti kolmiloikassa saaden hopeaa vuonna 1998, seuraavana vuonna saaliina oli SM-kulta Kalevan kisoissa tuloksella 13,86. Vauhdikkaasti alkanut ura jatkui seuraavina vuosina menestyksekkäänä ja SM-mitaleita tuli lukuisia. Hän on pituushypyssä jaetulla viidennellä sijalla Suomen kaikkien aikojen tilastossa ja kolmiloikassa kolmantena.

Natalia Kilpeläinen monen ennätyksen urheilija

Henkilökohtaiset ennätykset Natalia Bäckillä ovat kansainvälisestikin kovaa tasoa ja ajoittuvat 2000-luvun alkuun. Niistä tärkeimmät ovat ulkoradoilla 100 metriä aikaan 12,27 vuonna 2000, pituushyppy 663 vuodelta 2006 ja kolmiloikka 14,18 vuonna 2003. Sisäratojen ennätykset puolestaan ovat 60 metriä aikaan 7,71 vuodelta 1998, pituushyppy 633 on tehty vuonna 2000 ja kolmiloikka 14,09 samalta vuodelta.

Aktiivisen urheilu-uransa Natalia Bäck lopetti vuonna 2007. Hänen viimeisin valmentajansa oli hänen nykyinen miehensä Mikael. Pariskunnan pojan Kristian Bäckin on puolestaan luonnehdittu olevan tuleva idoli ja insinööri. Insinööriksi opiskelevan nuorukaisen urheilu-ura on pituushypyn osalta lähtenyt hurjaan nousukiitoon ja häntä on sanottu lajissaan luonnonlahjakkuudeksi. Ei liene ihme, sillä valmentajina toimivat omat vanhemmat.

Elämää myös urheilu-uran jälkeen

Natalia Bäck on hyvä esimerkki siitä, kuinka huippu-urheilun ammattilaisuran lopettaminen ei tarkoita urheilusta luopumista, vaan ainoastaan uudenlaisen suhteen luomista vanhaan, rakkaaseen lajiin. Valmentajana hän pystyy jakamaan kokemuksensa ja oppinsa tulevien urheilijoiden käyttöön eikä lopullisia hyvästejä pituushypylle tai kolmiloikalle joudu koskaan sanomaan. Menestynyt urheilija voi menestyä myös valmentajana.

Avainsanat: